High School Fits Seamlessly Into Dense Chicago Urban Landscape With Vertical Design

William Jones College Preparatory High School, Chicago, Perkins Will, James Steinkamp, Steinkamp Photography
The William Jones College Preparatory High School is a 278,000-square-foot facility serving over 1,000 students in grades 9-12. To combat the density of downtown Chicago, the building employs a vertical orientation over seven floors. Every element in the school’s design from the inside out was purposeful, taking advantage of natural light and serving as an essential addition to the local community.

Former New Balance Headquarters Features Accented Rainbow Steel Panels

Boston Landing Development, New Balance Fitness, MA
A large expansion to the now former New Balance Headquarters at Brighton Landing was completed in 2015. Designed by Righter Group, the expansion included a renovation to the existing parking structure and the addition of a colorful design. The designers describe, “In addition, the exterior façade received a colorful new makeover by adding a rainbow of colorful accent steel panels.” Photo...

Architects Design Award Winning Multi-Family Housing Complex With Stunning Exterior Designs

River City Condos, Toronto, ZAS Architects Interiors, Saucier Perrotte Architectures
The River City Condos sit along the Don River in downtown Toronto, Canada. The multi-family housing development is composed of four buildings, built in three distinct but complementary stages. Designed by Saucier + Perrotte Architectures and ZAS Architects + Interiors, the facades feature contrasting metal composite panels in ALPOLIC®/fr aluminum Matte Black and Gloss White finishes.

Canadian Community Center Boasts Highly Sustainable And Resilient Façade

Canoe Landing Campus, Toronto, Ontario, Canada, ZAS Architects Interiors
The Canoe Landing Campus in Toronto, Ontario, Canada is a contemporary urban facility that houses a community center, private and Catholic elementary schools, and a childcare center. Filling a void in the area, the center provides a vital community space in a booming downtown area. Standing in stark contrast to the surrounding urban buildings, the center boasts a highly sustainable and resilient façade.
1 2 3 7